Berita  | Dunia

Ahmed Madinah, bayi kelahiran pertama musim haji

Ahmed Madinah, bayi kelahiran pertama musim haji
Ahmed Madinah menjadi bayi pertama yang dilahirkan di Tanah Suci pada musim haji tahun ini. - Gambar Twitter@BernamaNewsCH
MADINAH: Seorang jemaah Haji dari komuniti India, Del Shad menerima sijil kelahiran bagi anak lelakinya yang dinamakan 'Ahmed Madinah', bayi pertama dilahirkan pada musim Haji 1440H, demikian dilaporkan oleh Saudi Press Agency (SPA).

SPA memetik Jurucakap Penerangan Hal Ehwal Awam, Mohammed Al-Jasser sebagai berkata, sijil kelahiran yang pertama itu kepada seorang jemaah diserahkan oleh Menteri Dalaman Agensi Hal Ehwal Awam kepada Del Shad, yang isterinya melahirkan anak itu di Madinah.
Menurut agensi berita itu, Del Shad menjelaskan, kerana kasihnya terhadap kota Madinah membuatkan beliau memilih nama 'Ahmed Madinah' sebagai nama bayi yang baru dilahirkan itu.

Del Shad juga menyatakan rasa gembiranya dengan kelahiran itu dan perkhidmatan yang disediakan di hospital berkenaan, demikian menurut laporan SPA. - BERNAMA

Tag: Ahmed Madinah, bayi kelahiran pertama musim haji, India, Madinah, haji, bayi


Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.