'Berjerawat, kulit gelap, hidung kembang' - Dr Say dedah wajahnya ketika sekolah

'Berjerawat, kulit gelap, hidung kembang' - Dr Say dedah wajahnya ketika sekolah
Rata-rata pengikutnya juga terkejut dengan perbezaan tersebut. - Foto Instagram
PENGACARA The Doctors, Dr. Say Shazril mendedahkan rupanya serta kulitnya agak teruk ketika dia di bangku sekolah.

Namun Dr. Say bersyukur kerana kini kulitnya semakin pulih dan rupanya jauh beza berbanding dulu.

Justeru, Dr. Say berkata tidak mustahil untuk sesorang itu mendapatkan wajah atau rupa yang lebih baik kerana yang penting usaha.
“Awal tahun baru-baru ni kecoh dengan 10 years challenge & entah knape saya tak join challenge tu, tapi smlm masa tengah kemas-kemas gambar kat laptop, saya tjumpe gambar EPIC ni yang bila saya tunjuk kat bini dengan spontannye die respon "nasib baik i xknal u mase ni, kalau x sure i xpandang", hurmm plastik gak bini aku ni ahaha.

“Tapi bila saya tengok gambar ni pun, terduduk saya bang. Mase ni form 4 kat MRSM Beseri, Perlis (MRSM B is the best, the best is MRSM B). Ngn rambut sontotnye, jerawat kat dagunye, kulit gelapnye & tak dilupakan hidung kembang seluas alam semestanye.

“Namun begitu, dengan rupa sebegini saya ade beberapa adik angkat & akak angkat yg membuatkan sy kini tertanya, adik & akak angkat sy tu angkatkan sy sebab hati & budi pekerti sy ke? Ahahaha

“Nasib baik laaa puberty hit me right sikit. Skang rupa helok skit la kan? Bini melekat elok je ngn saya so saya assume boleh go gak aa sy skang berbanding dulu. 

“Kesimpulan cerpen ni, kalau ugly duckling boleh berubah menjadi a graceful swan, kite manusia lagi la boleh. Sekiranya korg xberapa rupawan mase muda2 dulu, tak semestinya korg akan kekal sebegitu selama2nye. Yg penting usaha to be a better version of urself perlu ada. Be positive & be confident in urself k peeps?” Tulisnya.

Dr. Saya berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri yang sama dia memuat naik wajahnya bersama eakan ketika di sekolah menengah.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Topic : 15 Years Challenge Saya . Awal tahun baru2 ni keco dgn 10 years challenge & entah knape sy xjoin challenge tu, tp smlm mase tgh kemas2 gmba kt lptop, sy tjumpe gmba EPIC ni yg bile sy tnjuk kt bini dgn spontannye die respon "nasib baik i xknal u mase ni, kalau x sure i xpandang", hurmm plastik gak bini aku ni ahaha. . Tp bila sy tgk gmba ni pun, terduduk sy bang. Mase ni form 4 kat MRSM Beseri, Perlis (MRSM B is the best, the best is MRSM B). Ngn rambut sontotnye, jerawat kat dagunye, kulit gelapnye & tak dilupakan hidung kembang seluas alam semestanye. Namun begitu, dgn rupa sebegini sy ade beberapa adik angkat & akak angkat yg membuatkan sy kini tertanya, adik & akak angkat sy tu angkatkan sy sebab hati & budi pekerti sy ke? Ahahaha . Nasib baik laaa puberty hit me right sikit. Skang rupa helok skit la kan? Bini melekat elok je ngn sy so sy assume boleh go gak aa sy skang berbanding dulu. Kesimpulan cerpen ni, kalau ugly duckling bley berubah menjadi a graceful swan, kite manusia lagi la boleh. Sekiranya korg xbrape rupawan mase muda2 dulu, xsemestinya korg akan kekal sebegitu selama2nye. Yg penting usaha to be a better version of urself perlu ada. Be positive & be confident in urself k peeps? . #nofilter #filterpunxdptnaktolong

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on


Rata-rata pengikutnya juga terkejut dengan perbezaan tersebut.

Malah ada yang cuba meminta tips kecantikan.

Tag: Instagram, Dr Say, The Doctors, kulit teruk, berjerawat, dedah wajah


Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.