Misi mustahil terbaharu Ethan Hunt dua bulan lagi

Misi mustahil terbaharu Ethan Hunt dua bulan lagi
Menerusi Mission: Impossile - Fallout Hunt bukan hanya berdepan ancaman daripada pembunuh upahan malah bekas sekutunya. Foto Twitter @MissionFilm
RAMAI yang pastinya teruja menantikan kemunculan semula Tom Cruise sebagai Ethan Hunt.

Pelakon berusia 55 tahun itu bakal bergandingan bersama rakannya bagi melunaskan misi terbaharu dalam Mision: Impossible - Fallout.
Filem keenam dalam francais Mission : Impossibe ini mendapat sentuhan Christopher McQuarrie yang sebelum ini pernah beberapa kali bergandingan bersama Cruise menerusi Jack Reacher (2012), Jack Reacher: Never Go Back (2016) dan Mission: Impossible - Rogue Nation.

Kali ini Hunt dan rakan-rakannya berdepan krisis kepercayaan selepas kesetiaan mereka dipersoal Agensi Perisikan Pusat (CIA). Hunt bukan hanya berdepan ancaman daripada pembunuh upahan malah bekas sekutunya.

Mision: Impossible - Fallout kembali membariskan Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Michelle Monaghan, Alec Baldwin dan Sean Harris.

Ia turut diperkuatkan dengan kemunculan barisan pelakon hebat antaranya Henry Cavill, Wes Bentley, Vanessa Kirby  dan Angela Basset.

Filem ini dijadual membuka tirai tayangan seluruh dunia  pada 27 Julai depan.