Tutup

Bonus satu bulan gaji buat penjawat awam Johor

Bonus satu bulan gaji buat penjawat awam Johor
Sahruddin mengumumkan bantuan khas kewangan buat penjawa awam Johor akan dibayar dua kali iaitu sebelum akhir tahun 2019 dan juga sebelum sambutan Hari Raya Aidilfitri 2020. - Gambar Astro AWANI
ISKANDAR PUTERI: Penjawat awam negeri Johor akan dapat bonus satu bulan gaji atau minimum RM2,000.

Menteri Besar Johor, Datuk Dr Sahruddin Jamal berkata bantuan itu melibatkan peruntukan kewangan sebanyak RM34.78 juta yang akan memberi manfaat kepada 13,400 kakitangan awam.

“Pembangunan Johor tidak akan dicapai seperti mana yang kita nikmati hari ini tanpa komitmen, dedikasi dan pengorbanan penjawat awam.

"Justeru, bagi menghargai jasa penjawat awam, kerajaan negeri bersetuju memberikan bantuan khas kewangan yang akan dibayar sebanyak dua kali iaitu sebelum akhir tahun 2019 dan juga sebelum sambutan Hari Raya Aidilfitri Tahun 2020," kata Sahruddin.
Pengumuman itu dibuat sewaktu pembentangan Belanjawan Johor 2020 yang bertemakan “Memakmur dan Mensejahtera Johor Bestari” pada Khamis.

Belanjawan Johor 2020 mengariskan enam teras strategik dengan peruntukan siling sebanyak RM2.137 bilion.
Bantuan kewangan khas ini juga, jelas beliau, akan turut sama dinikmati oleh semua wakil rakyat, Ahli-ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Johor, Speaker dan Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri, guru-guru kelas agama dan fardu ain, guru-guru tadika Islam Johor dan penjawat-penjawat awam lain.


Tag: Penjawat awam Johor, bonus satu bulan gaji, minimum RM2000, Bantuan khas kewangan, Sahruddin Jamal, peruntukan kewangan, Pembangunan Johor, Belanjawan Johor 2020Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.