Tutup

Kedah bantu bawa pulang jenazah mangsa lemas di Australia - MB

Kedah bantu bawa pulang jenazah mangsa lemas di Australia - MB
MUKHRIZ: Pejabat Menteri Besar Kedah akan bekerjasama dengan Wisma Putra untuk menguruskan penghantaran balik jenazah. - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Kerajaan Negeri Kedah akan membantu untuk membawa pulang jenazah rakyat Malaysia, Allahyarham Ridzq Azzadin Mohd Azhar yang meninggal akibat lemas di Australia, pagi semalam.

Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Mahathir berkata, Ridzq, 32 tahun, akan diterbangkan dari Australia untuk dikebumikan di Malaysia.

"Allahyarham meninggal dunia akibat lemas ketika mandi di sebatang sungai di Burwood Road, Belmore, Australia pagi semalam.

"Kerajaan Negeri simpati dengan kepayahan yang dihadapi oleh keluarga Allahyarham, terutama untuk menanggung kos membawa pulang jenazah bagi disemadikan di kampung halamannya di Parit Panjang, Baling atau di Sungai Buloh, Selangor," katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.
Menurutnya, keluarga Allahyarham telah pun dimaklumkan mengenai hasrat Pejabat Menteri Besar Kedah untuk membantu mereka.

"Pejabat Menteri Besar Kedah akan bekerjasama dengan Wisma Putra untuk menguruskan penghantaran balik jenazah," katanya lagi.