Tutup

Kerajaan PH perlu masa tunaikan janji manifesto

Kerajaan PH perlu masa tunaikan janji manifesto
Dr Mahathir menyampaikan Anugerah Kepimpinan Cemerlang Kelab PERKIM Universiti kepada Muhammad Sabhan Iman Ismail dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia pada majlis iftar hari ini. --fotoBERNAMA
BANGI: Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang dipimpinnya memerlukan lebih masa untuk menunaikan segala janji-janji manifestonya.

Menurutnya, prestasi pencapaian janji kerajaan PH bagi tempoh 10 Mei 2018 sehingga 30 April 2019 adalah sebanyak 39.01 peratus dan tempoh setahun itu merupakan satu tempoh yang sangat singkat untuk kerajaan PH melaksanakan semua janji dalam manifestonya.
"Kita sedang berusaha. Setahun tidak cukup tapi kita dah buat yang banyak, 39 peratus dari janji kita, 39 peratus janji dah tunai dan janji lain ambil masa," katanya ketika ditemui pemberita selepas menghadiri majlis iftar bersama warga PERKIM di sini hari ini.

BACA: Kerajaan Pakatan Harapan perlu lebih masa - Kaji selidik
BACA: Setahun Malaysia Baharu: PH perlu bina naratif lebih baik untuk masa depan negara

Dalam pada itu, Dr Mahathir turut merakamkan ucapan Selamat Hari Ibu yang bakal disambut Ahad ini kepada semua warga ibu dan menasihatkan mereka agar sentiasa membuat terbaik dalam mendidik anak mereka.

Isteri perdana menteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali yang turut hadir pada majlis itu berharap perjuangan golongan ibu sentiasa dirahmati khususnya dalam bulan Ramadan yang mulia.

-- BERNAMA