Tutup

Ngeh Koo Ham miliki aset RM75 juta

Ngeh Koo Ham miliki aset RM75 juta
Berdasarkan portal tersebut, Koo Ham (gambar) mengisytiharkan keseluruhan aset milik dirinya termasuk isteri dan anak. - BERNAMA/Fail
SHAH ALAM: Ahli Parlimen Beruas, Datuk Ngeh Koo Ham merekodkan jumlah pengisytiharan harta tertinggi berjumlah RM75,816,184.00.

Jumlah itu dipaparkan pada protal Perisytiharan Harta oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di pautan, mydeclaration.sprm.gov.my.

Berdasarkan portal tersebut, Penasihat DAP Perak itu mengisytiharkan keseluruhan aset milik dirinya termasuk isteri dan anak.

Perdana Menteri, Tun Dr Mahatir Mohamad pula direkodkan memiliki aset bersama isteri, Tun Siti Hasmh Mohamad Ali berjumlah RM32 juta.
Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Mohd Redzuan Md Yusof bersama isterinya turut mengisytiharkan aset sebanyak RM23 juta.

Portal Perisytiharan Harta yang dibangunkan oleh SPRM disediakan untuk membolehkan perisytiharan harta oleh anggota pentadbiran  dan ahli Parlimen kerajaan dipaparkan kepada masyarakat berdasarkan kepada keputusan kerajaan untuk membuktikan ketelusan kepimpinan kerajaan.
Sebelum ini, senarai perisytiharan harta anggota Kabinet dan Ahli Parlimen yang sepatutnya dipaparkan di portal SPRM pada 1 Oktober lalu ditunda ke 15 Oktober.

Ia berikutan semua anggota Kabinet dan Ahli Parlimen belum genap tiga bulan tempoh perkhidmatan mereka.

Tag: Ngeh Koo Ham, isytihar harta, sprmKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.