Tutup

Penjawat awam Kelantan dapat bonus RM500 awal tahun depan - Menteri Besar

Penjawat awam Kelantan dapat bonus RM500 awal tahun depan - Menteri Besar
Pengumuman itu dibuat oleh Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob ketika sesi penggulungan perbahasan Belanjawan Negeri Kelantan 2020. - Gambar fail
KOTA BHARU: Penjawat awam di negeri Kelantan akan menerima bonus sebanyak RM500 awal tahun depan.

Pengumuman itu dibuat oleh Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob ketika sesi penggulungan perbahasan Belanjawan Negeri Kelantan 2020.

"Saya ingin maklumkan yang kerajaan akan berikan insentif RM500 kepada semua penjawat awam di negeri ini," katanya di Kompleks Kota Darulnaim di sini, hari ini.

Bagaimanapun, tarikh pemberian insentif itu tidak dimaklumkan lagi.
Beliau turut mengucapkan terima kasih kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kok Lanas, Datuk Md Alwi Che Ahmad yang meletakan jawatan sebagai ketua pembangkang.

"Rasa lega dan saya berdoa kepada Allah supaya menjadikan Dewan ini adalah Dewan terbaik untuk kita sama-sama berbincang bagaimana cara untuk mengatasi masalah rakyat.
“Bagaimanapun, yang tersiratnya ia masih pembangkang mesra kerajaan, kita memerlukan teguran daripada sahabat kita apabila berlaku kekurangan dan kita terima secara berlapang dada dan senang hati untuk dibincangkan secara membina,” katanya.

Md Alwi mengumumkan peletakan jawatan sebagai Ketua Pembangkang DUN Kelantan semalam.


Tag: Ahmad Yakob, Menteri Besar, pembangkang, penjawat awam, rakyat, menteri, Menteri Besar Kelantan, bonus, DUN KelantanKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.