Tutup

Sekolah tidak perlu ganti cuti peristiwa empat hari setahun

Sekolah tidak perlu ganti cuti peristiwa empat hari setahun
Kementerian Pendidikan memutuskan bahawa setiap sekolah boleh mengambil cuti peristiwa selama empat hari tanpa perlu menggantikannya. - Gambar fail/Astro AWANI
KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan memutuskan bahawa setiap sekolah boleh mengambil cuti peristiwa selama empat hari dalam setahun seperti sebelum ini, tanpa perlu menggantikannya.

Kementerian itu dalam kenyataan hari ini berkata bagi tujuan itu, pihak sekolah boleh mengemukakan permohonan kepada Jabatan Pendidikan Negeri masing-masing untuk kelulusan.
"Kementerian Pendidikan telah menerima pertanyaan mengenai penggunaan cuti peristiwa sebanyak empat hari dalam setahun kebelakangan ini, justeru Menteri Pendidikan Maszlee Malik telah membuat keputusan tersebut," kata kementerian itu.

-- BERNAMA


Tag: Kementerian Pendidikan, tidak perlu ganti cuti peristiwa, cuti peristiwa, Jabatan Pendidikan Negeri, Menteri Pendidikan, Maszlee MalikKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.