Wakil rakyat tidak dicalonkan perlu bantu jentera BN

Wakil rakyat tidak dicalonkan perlu bantu jentera BN
SHAHIDAN: Mereka yang sebelum ini pernah bertanding bagi kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) perlu bekerjasama, membantu jentera parti supaya BN menang dengan penuh bergaya. - Gambar Fail
KANGAR: Mana-mana wakil rakyat yang tidak terpilih sebagai calon pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) dinasihatkan supaya tidak berkecil hati sebaliknya terus membantu memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN), kata Pengerusi BN Perlis, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim.

Shahidan yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, mereka yang sebelum ini pernah bertanding bagi kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN), perlu bekerjasama dan membantu jentera parti supaya BN menang dengan penuh bergaya.

"Jika tidak dipilih semula sebagai calon, mereka hendaklah tetap meneruskan perjuangan membela kepentingan rakyat, malah berjuang habis-habisan bersama-sama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bagi mencapai kemenangan pada PRU nanti," katanya selepas merasmikan Bilik Gerakan BN Perlis di sini, malam tadi.
Tambah Shahidan, senarai calon sudah pun dihantar kepada presiden parti dan Datuk Seri Najib akan menentukan siapakah yang layak untuk bertanding di kerusi-kerusi Parlimen dan DUN.

Katanya lagi, beliau sudah menyerahkan senarai muka baru untuk diketengahkan termasuk orang lama.

Beliau berkata, calon yang dipilih diingatkan supaya tidak mengenepikan rakyat yang telah memilih dan mengundi mereka sebagai wakil rakyat malah perlu bekerja keras dan menunaikan janji yang telah dibuat kerana BN adalah sebuah parti yang sentiasa menepati janji.

Dalam pada itu, Shahidan berkata, BN yakin akan memenangi semula kerusi DUN Sanglang dan Indera Kayangan dan mempertahankan 13 kerusi DUN dan tiga kerusi Parlimen di negeri ini.

-- BERNAMA