Tutup

Berita  | Sukan

Mbappe, Neymar pengganti Ronaldo dan Messi - Ancelotti

Mbappe, Neymar pengganti Ronaldo dan Messi - Ancelotti
Mbappe (gambar) dilihat sebagai pemain pilihan yang berkualiti dan bakal mengambil alih takhta Ronaldo dan Messi yang memenangi segala trofi. - Gambar fail
CARLO Ancelotti percaya Napoli bakal berdepan pengganti Cristiano Ronaldo dan Lionel Messi ketika menerima kunjungan Paris Saint-Germain (PSG), awal pagi Rabu nanti.

Napoli berdepan PSG dalam aksi Liga Juara-Juara (UCL) dengan mendahului mereka dengan satu mata selepas tiga perlawanan kumpulan C.

Tetapi Ancelotti –- yang mengendalikan PSG selama dua tahun hingga 2013 -- bimbang dengan kebolehan barisan pemain Thomas Tuchel, terutama sekali kepada Kylian Mbappe dan Neymar.

Pemenang Piala Dunia, Mbappe, merupakan antara pilihan untuk memenangi Ballon d'Or tahun ini, menjadi pemain pertama yang bakal memenanginya selain Ronaldo atau Messi buat pertama kali sejak Kaka pada 2007.
Jika dia tewas dalam perebutan anugerah individu itu, Ancelotti yakin Mbappe akan memenanginya pada masa akan datang.

"Dia merupakan pilihan yang berkualiti dan bakal mengambil alih takhta Ronaldo dan Messi yang memenangi segala trofi," kata Ancelotti.
"Saya berasakan Mbappe dan Neymar adalah penggantikan kepada Ronaldo dan Messi.

"Jika Mbappe tidak memenangi Ballon d'Or tahun ini, dia akan melakukannya pada masa akan datang tanpa sebarang masalah. Semua pasukan mahu mendapatkannya."
Sila klik di sini untuk layari Stadium Astro