Kenangan manis peminat cilik bertemu Sultan Nazrin

Kenangan manis peminat cilik bertemu Sultan Nazrin
Sultan Nazrin dan Tuanku Zara Salim tidak keberatan untuk mengabadikan kenangan bersama seorang kanak-kanak dari Singapura. - Gambar Facebook Maggie Ong
BAGI rakyat Malaysia, personaliti mesra keluarga diraja Perak terutama Sultannya, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah, dan Permaisurinya, Tuanku Zara Salim, bukan sesuatu yang asing.

Namun bagi pengunjung dari luar yang pertama kali berkesempatan bertemu keluarga diraja, ia mungkin sesuatu yang sangat mengujakan.

Sebuah video yang dimuat naik pengguna Facebook, Maggie Ong, berjaya merakam saat-saat itu yang mungkin tidak dapat dirasai semua orang.
Maggie yang merupakan petugas Hotel Syeun di Ipoh, memuat naik video yang memaparkan keletah kanak-kanak yang cukup teruja dapat bertemu Sultan Nazrin.

 

Difahamkan, kanak-kanak dari Singapura itu merupakan seorang model dan menginap di hotel berkenaan ketika berkunjung ke Perak untuk satu acara.

Kanak-kanak dalam lingkungan usia 10 tahun itu dilihat melambai kepada Sultan Nazrin sebaik ternampak kelibat baginda.

Sultan Nazrin kemudiannya mendekati kanak-kanak itu, menyapanya dan tidak keberatan untuk mengabadikan kenangan bersama.

Video berkenaan telah menerima lebih 200,000 tontonan sejak dimuat naik 13 Mei lalu.

Rata-rata penonton bangga dengan kerendahan hati Sultan Nazrin, dan berpendapat ia tentu memberi kenangan manis buat kanak-kanak itu.