Tutup
Malaysians are so fanatical and consumed by the game with thousands at the stadium four hours before the game is unheard of in Australia.
Malaysians are so fanatical, obsessed and consumed by the game with thousands at the stadium four hours before the game is unheard of in Australia.
Kolumnis awani Terkini
Jangan rosakkan reputasi negara di mata pelabur

Anwar tidak memberi sebarang sumbangan kepada usaha memperbaiki dan membangunkan negara namun hanya bercakap isu peralihan kuasa semata-mata.

Penyelaras Parlimen Jasin

'Kenapa saya bangkitkan isu maruah pekerja?'

Jika diskusi ditonton sepenuhnya dan difahami maksud sebenar yang ingin disampaikan, ia memberi mesej amat jelas kepada pihak kerajaan untuk mengangkat martabat dan 'maruah' pekerja di Malaysia.

Pensyarah Kanan di Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, Universiti Putra Malaysia.

'LTTE adalah kumpulan pengganas'

Pelbagai tohmahan dilempar kepada pihak Polis akan tetapi saya meyakini bahawa tangkapan yang dilakukan ini adalah tepat dan benar serta terhasil dari intipan yang menyeluruh dan penuh keberanian.

Pengerusi Bahagian Perlis Kelab Perdana Global Peace Foundation

Ceritalah - Ekonomi gig: Bom jangka yang sedang berdetik

Pasukan Ceritalah hadiri satu dialog emosional antara penghantar makanan Foodpanda dan Menteri Belia dan Sukan Malaysia, Syed Saddiq.

Tukang Cerita

The private sector proposals to acquire PLUS

The government should not consider any proposals from the private sector to acquire PLUS because this GLC is a national treasure.

Bekas Pengarah Urusan Khazanah Nasional Bhd

Bukan salah gas helium

Menurut Mohd Adli Wong, helium tidak mungkin akan menyebabkan letupan kerana sifatnya yang stabil dan tidak mudah terbakar (non-flammable) sekalipun diletakkan berdekatan dengan sumber haba.

Perunding Keselamatan & Kesihatan Awam, Safety Management Academy Sdn. Bhd

Titik perpaduan beracuan ekonomi

Umumnya masyarakat menerima fakta bahawa konflik ekonomi merupakan salah satu satu faktor asas yang menimbulkan perasaan tidak puas hati dan saling mencurigai antara kaum.

Pensyarah UniKL RCMP Ipoh

Cuti bersalin 90 hari, gembirakah kaum wanita?

Bunyinya menggembirakan wanita, tetapi tidak semestinya memperkasa wanita

Pensyarah Kanan Fakulti Syariah dan Undang-Undang, USIM & Pesuruhjaya, Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia

Perpaduan kaum asas kejayaan, keamanan dan kestabilan negara

Kebanyakkan orang Melayu seperti saya juga, percaya bahawa perpaduan antara setiap kaumlah yang merupakan asas kejayaan, keamanan dan kestabilan tanah air tercinta ini.

Ahli Parlimen Sembrong

'Hormati pelan peralihan kuasa Dr Mahathir, Anwar'

Sesiapa sahaja yang bercakap atau mempertikaikan isu pengganti Perdana Menteri tanpa memberi apa-apa sumbangkan untuk kemajuan negara perlu diambil tindakan disiplin.

Penyelaras Parlimen Jasin

Upskill & Reskill Talent - The Way Forward

It is always costly to lose good talents as companies would have already invested in their training and development. So what can companies do moving forward to retain their valuable talent?

Kimberlyn Lu ialah Ketua di Robert Walters Malaysia

Dealing with distress caused by armed conflicts: The case of Marawi

People affected by armed conflict and violence are at risk of death, displacement, loss of loved ones and weapon wounds - among others - and need care for both physical and psychological conditions.

MHPSS delegate of the ICRC in the Philippines