Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Bisnes

AirAsia tawar pengecualian caj untuk pertukaran penerbangan

AirAsia tawar pengecualian caj untuk pertukaran penerbangan
Untuk maklumat lebih lanjut, orang ramai boleh melayari https://www.airasia.com/aa/campaign/en/gb/no-flight-change-fee.htm - Gambar fail
KUALA LUMPUR: AirAsia telah mengumumkan bahawa ia akan mengecualikan caj pertukaran penerbangan untuk sebarang tempahan baharu yang dilakukan antara 3 Jun dan 31 Oktober, 2020.

Dalam satu kenyataan hari ini, ia berkata pilihan itu disediakan untuk tempahan dalam talian di airasia.com untuk penerbangan domestik di Malaysia, Indonesia, Thailand, Filipina dan India.
"Penumpang boleh membuat perubahan tarikh penerbangan dalam jumlah yang tidak terhad melalui tab 'Tempahan Saya' di airasia.com atau aplikasi mudah alih AirAsia, dan boleh menempah semula penerbangan mereka untuk perjalanan sehingga 31 Disember 2020, bergantung pada ketersediaan tempat duduk dan perbezaan tambang," katanya.

Sementara itu, Presiden Kumpulan AirAsia (Penerbangan), Bo Lingam berkata susulan keadaan yang tidak pernah berlaku sebelum ini berkaitan dengan keadaan kesihatan awam semasa dan sekatan perjalanan, pelan perjalanan mungkin berjalan lancar sepanjang tahun ini.
Syarikat penerbangan itu berkata perubahan tarikh dan waktu penerbangan hanya sah sehingga 48 jam sebelum waktu berlepas yang asal dan hingga empat jam untuk AirAsia India.

Untuk maklumat lebih lanjut, orang ramai boleh melayari https://www.airasia.com/aa/campaign/en/gb/no-flight-change-fee.html.

-- BERNAMA


Tag: tarikh penerbangan, airasia, tiket penerbangan, tiket airsia, covid-19, refund tiket, kredit, tiket pesawat, penumpangKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.