Tutup

Berita  | Bisnes

AWANI Review: Ancaman boikot tidak halang McDonald's melangkah ke alaf baharu

AWANI Review: Ancaman boikot tidak halang McDonald's melangkah ke alaf baharu
Naib Presiden McDonald's Malaysia, Melati Abdul Hai berkongsi tentang restoran McDonald's baharu selepas penutupan cawangan di Ampang Park dan isu boikot restoran makanan segera tersebut. - AWANI REVIEW
KUALA LUMPUR: “Business may change, environment may change, economy may be moving forward, but McDonald’s is still McDonald’s.”

Itu ungkapan Melati Abdul Hai yang baru dinaikkan pangkat sebagai Naib Presiden McDonald’s Malaysia kepada AWANI REVIEW.
Melati yang ditemui restoran McDonald’s Ampang Park pada Ahad berkata walaupun cawangan di situ ditutup buat selama-lamanya, pelanggan masih boleh mencipta memori manis baharu di cawangan McDonald’s yang baharu dibuka di Intermark, Jalan Tun Razak.

Restoran yang dikendalikan oleh Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd itu merupakan antara lima cawangan McDonald's di Malaysia yang dilengkapi dengan konsep teknologi baharu seperti kiosk layan diri.
Dalam pada itu, beliau turut memberikan penjelasan berhubung isu di mana sesetengah individu dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mendakwa restoran makanan segera terbabit menyalurkan dana kepada Israel.

BACA : Ini agenda Trump, Jerusalem bukan milik Israel - Profesor Kamaruzaman

Itu antara intipati artikel yang diterbitkan di AWANI REVIEW berjudul Israel Boycott Barks Up the Wrong Burger.

Layari http://awanireview.com untuk mengetahui dengan lebih mendalam tentang cawangan yang mengantikan McDonald's Ampang Park dan isu boikot restoran makanan segera itu.