Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Bisnes

Genting Malaysia capai penyelesaian pembangunan taman tema luar

Genting Malaysia capai penyelesaian pembangunan taman tema luar
Sebagai sebahagian daripada terma penyelesaian, semua pihak telah menandatangani memorandum perjanjian dinyatakan semula. - Foto Facebook.com/ResortsWorldGenting
KUALA LUMPUR: Genting Malaysia Bhd (Genting Malaysia) telah menyelesaikan sepenuhnya pertikaian dengan Fox Entertainment Group Llc, Twentieth Century Fox Corporation Corporation, Foxnext Llc, Twenty First Century Fox Inc dan The Walt Disney Company berhubung pembangunan taman tema luar.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia pada Khamis, Genting Malaysia berkata sebagai sebahagian daripada terma penyelesaian, semua pihak telah menandatangani memorandum perjanjian dinyatakan semula yang memberikan syarikat itu lesen untuk menggunakan harta intelek tertentu Fox.
Berikutan penyelesaian berkenaan semua pihak bersetuju untuk menggugurkan semua tuntutan dan tuntutan balas antara mereka dalam tindakan undang-undang yang kini masih berjalan di Mahkamah Daerah Amerika Syarikat bagi Daerah Tengah California, katanya.

"Genting Malaysia kini sedang mengemaskini rancangan pembangunan dan pembinaannya untuk menyiapkan taman tema luar itu menggunakan kedua-dua harta intelek Fox dan harta intelek bukan Fox.
"Taman tema luar berkenaan juga akan dinamakan semula," kata syarikat itu.

-- BERNAMA


Tag: Genting Malaysia, Fox Entertainment, Twentieth Century Fox, Foxnext, Twenty First Century Fox, Walt Disney Company, taman tema luar, Bursa MalaysiaKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.