Tutup

Berita  | Dunia

Anak lembu kembar seiras lagenda rock KISS, Gene Simmons bikin internet kecoh

Anak lembu kembar seiras lagenda rock KISS, Gene Simmons bikin internet kecoh
Seorang peladang dari Texas dikejutkan dengan kelahiran seekor anak lembu yang menyerupai wajah seorang penyanyi rock lagenda terkenal iaitu Gene Simmons dari kumpulan KISS.- Foto facebook / Hill Country Visitor , REUTERS/Danny Mo
TEXAS: Seorang peladang dari Texas dikejutkan dengan kelahiran seekor anak lembu yang didakwa menyerupai wajah seorang penyanyi rock lagenda terkenal iaitu Gene Simmons dari kumpulan KISS.

Peladang tersebut, Heather Leonard Taccetta yang bekerja di sebuah restoran bernama Cowboy Steak House di Kerville, Texas, dikejutkan dengan raut wajah, lidah panjang anak lembu yang dilahirkan pada 28 Julai itu serupa dengan solekan yang dikenakan oleh penyanyi utama kumpulan KISS, Gene Simmons.
Taccetta yang terkejut dengan kejadian itu lantas menghantar gambar anak lembu itu ke Lembaga Pelancongan Tempatan , Pelancongan Hill Country lalu diperagakan gambar tersebut di laman perkongsian Facebook Pelancongan Hill Country.

Corak hitam putih wajah anak lembu itu sangat menyamai solekan Simmons serta jeliran lidah panjang berwarna merah jambu menyerupai aksi Simmons yang sering dillihat oleh peminat setia kumpulan KISS.
Anak lembu itu diberi gelaran “Wonder of Nature” yang bermaksud keajaiban alam semula jadi dan kini dijadikan maskot oleh restoran Steakhouse.

Penyanyi rock lagenda itu terkenal bukan sahaja kerana suaranya yang unik tetapi terkenal dengan jeliran lidah panjangnya dan symbol tangan berbentuk “tanduk syaitan”.