Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Dunia

COVID-19: 614 kes baharu di Singapura, jumlahnya kini lebih 30,000

COVID-19: 614 kes baharu di Singapura, jumlahnya kini lebih 30,000
Singapura dalam pengesahan awal memaklumkan tambahan 614 kes jangkitan COVID-19 hari ini.
SINGAPURA: Singapura dalam pengesahan awal memaklumkan tambahan 614 kes jangkitan COVID-19 hari ini, dengan kebanyakannya melibatkan pekerja migran di asrama, menjadikan jumlah keseluruhannya kini mencapai 30,426 kes.

Data tengah hari menunjukkan hanya empat kes melibatkan rakyat Singapura atau penduduk tetap, menurut Kementerian Kesihatan Singapura dalam kenyataan hari ini.
Menerusi data penuh yang dikeluarkan Khamis, Singapura menklasifikasikan 1,691 sebagai kes komuniti, 580 kes yang diimport, dan 27,541 melibatkan pekerja asing yang tinggal di asrama.

Sehingga Khamis, kementerian itu berkata sejumlah 12,117 pesakit telah sembuh sepenuhnya daripada jangkitan itu, dan dibenarkan keluar dari hospital atau kemudahan penjagaan komuniti.
Tiga kluster dikaitkan dengan Natureland East Coast; Wing Fong Court; dan 112, Neythal Road; telah ditutup semalam, menjadikan kini tiada lagi kes yang dikaitkan dengan tempat-tempat ini sejak 28 hari lepas.

Kementerian itu turut mengenal pasti satu kluster baharu di Orange Valley Nursing of Simei Street.

-- BERNAMA


Tag: SIngapura, kes baharu, COVID-19, Kementerian Kesihatan Singapura, kes komuniti, Natureland East Coast, Wing Fong Court, Neythal Road, pekerja asingKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.