Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Dunia

COVID-19: Kematian di China meningkat kepada 1,524 orang

COVID-19: Kematian di China meningkat kepada 1,524 orang
COVID-19 mula dikesan di Wuhan yang terletak di wilayah Hubei pada Disember lalu sebelum virus berkenaan merebak ke lebih 25 negara lain, setakat ini. - Gambar REUTERS
BEIJING: Suruhanjaya Kesihatan Kebangsaan negara China memaklumkan angka kematian di republik itu akibat wabak COVID-19 meningkat kepada 1,524, setakat Sabtu.

Pihak berkuasa itu berkata, sebanyak 66,492 kes positif telah dilaporkan, dengan 2,280 kes baharu dikesan, sementara seramai 143 orang maut dalam tempoh 24 jam lalu.

Bagi kes di luar tanah besar China, sebanyak 56 kes dikesan di Hong Kong dan 10 di Macau, manakala kes yang berada di bawah pemantauan menunjukkan penurunan kepada169,039 orang.

COVID-19 mula dikesan di Wuhan yang terletak di wilayah Hubei pada Disember lalu sebelum virus berkenaan merebak ke lebih 25 negara lain, setakat ini.
[LAPOR LANGSUNG] COVID-19 Angka kematian terus meningkat


Januari lalu, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mengisytiharkan wabak itu sebagai darurat kesihatan global.


Tag: China, WHO, Hong Kong, kesihatan, COVID-19, Wabak Koronavirus, Malaysia Koronavirus, koronavirus, coronavirusKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.