Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Dunia

Empat ditahan jual bayi di Instagram

Empat ditahan jual bayi di Instagram
Foto di akaun Instragram didakwa menjual bayi. -Foto Sinar Harian
SURABAYA: Empat warga tempatan ditahan selepas didapati menjalankan aktiviti penjualan bayi di media sosial menggunakan akaun Instagram.

Satu akaun yang mendakwa sebagai agensi kebajikan keluarga turut menyiarkan imej wanita hamil, imbasan ultrasound dan bayi.

Dalam masa sama, nombor telefon disediakan supaya pelanggan berpotensi boleh menghubungi melalui WhatsApp, kata pihak polis di Surabaya.

Polis berkata mereka juga berjaya memintas satu transaksi tetapi masih mencari sekurang-kurangnya seorang bayi telah dijual.
"Individu yang mahu mencari anak angkat akan menggunakan akaun itu dan transaksi itu selesai melalui WhatsApp," kata Col Sudamiran, ketua ketua Surabaya, yang dipetik dari news.detik.com.Tag: Instagram, jual bayi, imej wanita hamil, imbasan ultrasound, SudamiranKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.