Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Dunia

Korea Selatan mulakan liga bola lisut secara tertutup

Korea Selatan mulakan liga bola lisut secara tertutup
Meskipun kebanyakan sukan dibatalkan di seluruh dunia, Liga KBO bermula pada Selasa di Munhak Baseball Stadium, Incheon yang dijalankan secara tertutup tanpa kehadiran peminat dan penyokong. - Reuters
INCHEON: Liga Profesional Bola Lisut Korea Selatan (KBO) dibuka secara rasmi pada Selasa selepas hanya tiga kes postif COVID-19 dilaporkan, angka terendah dalam hampir tiga bulalu lalu.

Liga KBO memulakan musim dengan perlawanan antara SK Wyverns dan Hanwha Eagles yang dijalankan secara tertutup di Incheon.
Organisasi Baseball Korea mengumumkan terlebih dahulu bahawa pihaknya akan memulakan liga tanpa kehadiran penonton dan peminat sukan itu, dan akan membuka akses kepada umum secara beransur-ansur bergantung kepada situasi COVID-19.

Perlawanan antara SK Wyverns dan Hanwha Eagles dijalankan secara tertutup di Munhak Baseball Stadium, Incheon. Foto: REUTERS

Perlawanan berlangsung sepi tanpa sorakan dan teriakan penyokong selain gambar-gambar diletakkan di tempat penonton bagi menggantikan ketiadaan peminat di stadium berkenaan.
Susulan kes jangkitan yang semakin menurun, Korea Selatan akan mula membuka semula sekolah secara berperingkat bermula dengan  sekolah menengah pada minggu depan.

Korea Selatan menyaksikan lebih daripada 10,000 orang dijangkiti dengan lebih daripada 250 kes kematian.


Tag: COVID-19, Korea Selatan, South Korea, KBO, baseballKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.