awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Malaysia Airports perkukuh akses China ke KLIA, Tawau sokong Tahun Melawat Malaysia 2026
Sarawak sasar vaksin 45,567 anjing menerusi program di seluruh negeri
Kod Tatalaku Laut China Selatan bukan instrumen selesai pertindihan kawasan - Mohamad
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lima tahun 'bercinta' dengan pesawat Boeing

Sinar Harian
Sinar Harian
15/10/2019
21:33 MYT
Lima tahun 'bercinta' dengan pesawat Boeing
Kobke jatuh cinta pandang pertama setelah menaiki sebuah pesawat Boeing 737-800. - Foto: Kseniia Posadskova / Barcroft Media
Seorang wanita dari Berlin, Jerman mengaku menjalin hubungan 'cinta' dengan pesawat penumpang Boeing 737-800.
Michele Kobke, 30 tahun, berkata, dia jatuh cinta dengan pesawat model terbabit yang digelarnya 'Schatz' atau sayang sejak lima tahun lalu.
“Pada saya pesawat 737-800 amat menarik dan seksi. Ia dibina dengan cantik dan merupakan pesawat yang elegan," kata Kobke yang turut memiliki model pesawat itu di rumah.
Mengakui hubungan dengan pesawat kesayangannya itu tidak mudah, Köbke berkata, dia hanya boleh berada dekat dengan 'kekasihnya' sewaktu penerbangan atau sekiranya dibenarkan berada dalam hangar, peristiwa yang hanya pernah berlaku sekali dalam hidupnya.
Boeing
Michele Kobke memiliki model pesawat Boeing 737-800 di rumahnya. - Foto: Marcus Hessenberg/Barcroft Media
Menurut Kobke, dia mula menyukai pesawat ketika menaiki penerbangan pertamanya pada tahun 2013.
Pada tahun berikutnya, Kobke jatuh cinta pandang pertama setelah menaiki sebuah pesawat Boeing 737-800.
Memiliki obsesi dikenali sebagai 'objectophilia' Kobke berharap dia akan dapat mengahwini 'kekasih kesayangannya'. - Agensi
Topic Berkaitan
#Boeing
#Boeing 737-800
#Michele Kobke
#objectophilia
#obsesi
#penerbangan
#pesawat
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan