Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Dunia

Perut wanita hamil dirobek, bayi direntap rakan sendiri

Perut wanita hamil dirobek, bayi direntap rakan sendiri
Mangsa Angelikque Sutton, 22 tahun, yang sarat mengandung lapan bulan ditikam dan dikelar leher oleh Ashleigh Wade, 24 tahun, yang kemudian bertindak kejam dengan merentap bayi keluar dari rahim ibunya. -Gambar hiasan
NEW YORK: Gara-gara kempunan mendapat anak, seorang wanita tergamak membunuh rakannya sendiri dan mengaku bayi mangsa sebagai anaknya.

Mangsa Angelikque Sutton, 22 tahun, yang sarat mengandung lapan bulan ditikam dan dikelar leher oleh Ashleigh Wade, 24 tahun, yang kemudian bertindak kejam dengan merentap bayi keluar dari rahim ibunya.

Portal Daily News melaporkan Wade bertindak demikian kerana ingin menjadikan bayi perempuan itu sebagai anaknya sendiri dalam pembunuhan yang dirancang teliti.

Wade dilapor berpura-pura hamil berbulan-bulan lamanya dan hanya menunggu masa untuk membunuh Sutton.
Peluang itu diambil Wade dalam insiden pada 22 November 2015 apabila Sutton singgah di rumahnya dalam perjalanan untuk mendaftar perkahwinannya.

Wade menikam rakannya berkali-kali sebelum mengelar leher mangsa. Dia kemudian membelah perut Sutton sebelum merentap bayinya keluar.
Atas kesalahan yang dilakukan itu, Wade dijatuhi hukuman penjara 40 tahun di sebuah mahkamah di Bronx, Amerika Syarikat pada Rabu.

Bayi yang diberi nama Genesis itu dilapor berada dalam keadaan selamat.