Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Dunia

Sebahagian sekolah di England dibuka semula

Sebahagian sekolah di England dibuka semula
Seorang guru sedang mengajar anak muridnya di sebuah sekolah di Watlington Primary School selepas sekolah dibuka semula pada 1 Jun 2020.
WEST SUSSEX: Sebahagian sekolah di England mula dibuka semula kepada beberapa kumpulan pada Isnin.

Murid-murid Tahun 1 dan Tahun 6 kembali semula ke sekolah selepas 10 minggu diarahkan duduk di rumah susulan pandemik COVID-19.

Bagaimanapun, tinjauan National Foundation for Education Research menunjukkan 46 peratus ibu bapa memilih untuk menjaga anak-anak di rumah.

Kajian dibuat berdasarkan respons 1,200 ibu bapa di sekolah rendah.
Antara lain, sebagai sebahagian daripada langkah pelonggaran sekatan di England, maksimum enam orang kini boleh bertemu di luar rumah dan acara sukan boleh dimulakan semula tanpa penonton.

Pasar terbuka juga boleh kembali beroperasi, menyaksikan sekitar 2.2 juta orang yang tertekan kerana terpaksa berkurung dalam rumah kini dapat meluangkan masa di luar.


Tag: England, UK, sekolah, COVID-19, tekanan emosi, perintah berkurung, pelajar sekolah, muridKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.