Tutup

Gambar artis K-Pop terlebih sunting sampai hilang pusat, kaki

Gambar artis K-Pop terlebih sunting sampai hilang pusat, kaki
Luar biasa jika suntingan menggunakan aplikasi tersebut digunakan secara berlebihan sehingga mengubah rupa asal subjek sehingga berlaku perkara-perkara melucukan.
PENGGUNAAN aplikasi ‘Photoshop’ untuk mencantikkan gambar selepas sesi penggambaran adalah perkara biasa dilakukan supaya hasil kerja nampak lebih menarik.

Namun, luar biasa jika suntingan menggunakan aplikasi tersebut digunakan secara berlebihan sehingga mengubah rupa asal subjek sehingga berlaku perkara-perkara melucukan.

Contohnya, seperti yang dikongsi portal Koreaboo, anggota kumpulan 2PM, Nichkhun hilang pusat gara-gara terlebih sunting!

Tetapi anggota kumpulan Big Bang, G-Dragon lagi lucu sebab bahagian penting payudara dia yang hilang! Huh! gagal sungguh!
Banyak lagi tau…Ada yang hilang kaki, terlebih jari, dah 'edit' untuk kecilkan perut tapi lupa nak touch-up dekat bayang…Hmmm terbongkar teruk!

1. Nichkhun 2PM Hilang Pusat!

Nichkhun 2PM Hilang Pusat!

Mungkin terlalu ghairah hendak jadikan bahagian perut Nichkhun nampak lebih berotot, sampai tidak perasan pusat K-Pop idol ini hilang!

2. Bila G-Dragon BigBang Hilang Puting Payudara...Hmmm...

Bila G-Dragon BigBang Hilang Puting Payudara
Kenapa agaknya mereka photoshop sampai hilang terus puting payudara G-Dragon tu? Adoi!

3. Bayang-Bayang Tak Menipu!

Bayang-Bayang Tak Menipu!
Hyelim bekas anggota Wonder Girl yang dikecilkan bahagian perut dia! Cuba tengok bayang-bayang tu...Hehehe...

4. Amboi...Panjangnya Kaki...

Amboi...Panjangnya Kaki...Ramai yang tertipu dengan saiz idola K-Pop mereka sebenarnya! Nah...semata-mata hendak nampak sama tinggi, bukan main panjang kaki 'dia tarik'...
 

5. Eh! Mana Pergi Kaki?

Buku lali W's JR NU'EST pula hilang pergi mana?
Agaknya Taemin dari kumpulan SHINee's tu terapung kot? Sementara tu buku lali W's JR NU'EST pula hilang pergi mana?
 

6. Ewah! Tingginya Woozi SEVENTEEN...Dari Saiz 'Petite' Bertukar Jadi Giant!Tingginya Woozi SEVENTEEN

Kasihan...mungkin kerana Woozi tak cukup tinggi, habis panjang badannya! Aduh!

Anda yang suka sunting gambar sebelum muat naik dekat sosial media tu, jangan sampai jadi macam ni pula...Orang gelakkan je nanti! 


Tag: Photoshop, gambar disunting, 2PM, K-Pop, Big Bag



Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.