Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Kalahkan peserta senior, Syamel dan Ernie dinobat juara Duo Star

Kalahkan peserta senior, Syamel dan Ernie dinobat juara Duo Star
Pasangan tersebut berjaya merangkul wang tunai sebanyak RM100,000 tajaan AuraWhite, baucar tunai Go Shop bernilai RM4000 dan sebuah trofi sumbangan Astro. - Foto Astro Gempak
PESERTA Duo Star, Syamel dan Ernie Zakri dinobatkan sebagai juara sekaligus menewaskan tiga pasangan lain.

Syamel dan Ernie telah menyampaikan lagu Balqis nyanyian asal Datuk Siti Nurhaliza dan lagu pilihan di pusingan kedua pula berjudul Kau Lupa Pada Janji nyanyian Datuk Jamal Abdillah.

Pasangan tersebut berjaya merangkul wang tunai sebanyak RM100,000 tajaan AuraWhite, baucar tunai Go Shop bernilai RM4000 dan sebuah trofi sumbangan Astro.

Sebelum ini pasangan ini juga pernah memenangi anugerah Duo Star pilihan AuraWhite sebanyak dua kali.
Sementara itu, naib juara jatuh kepada Awi Rafael dan Kaka yang berjaya membawa pulang wang tunai RM50,000 tajaan AuraWhite, baucar tunai Go Shop bernilai RM3000 dan sebuah trofi sumbangan Astro.

Pasangan ini telah membawakan lagu berjudul Dealova dan We Don’t Talk Anymore.
Dalam pada itu, tempat ketiga yang dirangkul oleh Haiza dan Aepul pula membawa pulang wang tunai berjumlah RM25,000 tajaan AuraWhite, Baucer tunai Go Shop bernilai RM2000 beserta trofi sumbangan Astro.

Mereka membawakan lagu Jeritan Batinku dan Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu.

Manakala tempat keempat dimenangi oleh Firman dan Ayai yang membawa pulang wang tunai RM10,000 tajaan AuraWhite, Baucer tunai Go Shop bernilai RM1000 dan sebuah trofi sumbangan Astro.

Pasangan ini juga diumumkan sebagai pemenang anugerah Duo Star pilihan AuraWhite dan membawa pulang wang tunai berjumlah RM5000 dan baucar tunai Go Shop bernilai RM1000.

Firman dan Ayai telah mempersembahkan lagu berjudul Sampai Syurga dan Raikan Cinta.

Kesemua peserta Duo Star dinilai oleh juri tetap, Datuk Acis, Adibah Nor dan Datuk Hattan manakala Datuk Ac Mizal pula bertindak sebagai hos program berkenaan.

Keputusan pemenang adalah 100 peratus berdasarkan sistem permakahan juri.

Duo Star bersiaran pada setiap Ahad, pukul 9 malam di Astro Ria HD (104) dan Ria HD.