Tutup

Kenalkan ini anak saya, namanya Google

Kenalkan ini anak saya, namanya Google
Google ditimang oleh ayah serta ibunya, Andi Cahya Saputra dan Ella Karina. - Gambar Kumparan
Pasangan suami isteri dari Indonesia, Andi Cahya Saputra, 31, dan Ella Karina, 27, sepakat menamakan anak mereka yang lahir pada 30 November lalu dengan nama Google.

Menurut laporan portal berita tempatan Kumparan, inspirasi untuk meletakkan nama berkenaan diperoleh pasangan berkenaan ketika kandungan Ella berusia tujuh bulan.

Andi berkata, pada awalnya, dia dan Ella mempunyai pilihan nama lain seperti Microsoft, iPhone, iOs, Windows dan sebagainya.

Bagaimanapun, mereka akhirnya menukar fikiran iaitu Google.
“Namanya Google. Hanya satu perkataan, G-o-o-g-l-e,” katanya kepada Kumparan.

 Andi Cahya Saputra dan Ella Karina bersama permata hati mereka, Google. - Gambar Kumparan
 
Sementara itu, portal Coconuts Jakarta pula melaporkan Andi sebagai berkata, untuk tempoh tiga bulan pertama, isterinya akan menjawab ‘baby boy’ setiap kali orang bertanyakan nama anaknya yang baru lahir itu.
 
“Saya beritahu pada bapa Google itu ada maksud yang baik kerana Google membantu ramai orang. Harapnya Google boleh jadi orang yang berguna”, cerita Andi lagi pada Coconuts Jakarta.
Seperti ibu bapa lain, Ella menegaskan, dia juga mahu anaknya menjadi pemimpin satu hari nanti.

Sekalipun meletakkan nama anak adalah hak ibu bapa, namun pasangan berkenaan tidak terlepas daripada menerima kecaman hanya kerana menamakan bayi mereka sebagai Google.

Bagaimanapun, Andi dan isterinya tidak mengendahkan segala kecaman itu, sebaliknya hanya menerima komen-komen yang baik sebagai doa.Tag: Namakan anak sebagai Google, Google, anak, IndonesiaKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.