Tutup

Sarimah Ibrahim timang seorang puteri

Sarimah Ibrahim timang seorang puteri
Tarikh kelahiran cahaya mata Sarimah bersamaan dengan tarikh keputeraan Almarhum Tuanku Jaafar yang juga nenda suaminya, Tunku Nadzimuddin. - Gambar Instagram SARIMAH IBRAHIM
SELEPAS hampir tiga tahun menanti kehadiran cahaya mata, keterujaan artis terkenal Sarimah Ibrahim untuk menimang anak tercapai.

Pada penghulu segala hari, Jumaat, Sarimah mengumumkan kelahiran seorang puteri yang akan mewarisi darah diraja daripada sebelah suamimya, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar.

Berita gembira ini dikongsi Sarimah di laman Instagram peribadinya.

Pada usia 41 tahun, Sarimah dan suaminya, Tunku Nadzimuddin, 47, tidak dapat menyembunyikan kegembiraan mereka.
Kegembiraan pasangan ini tambah berganda kerana kelahiran cahaya mata itu sama dengan tarikh keputeraan Yang Dipertuan Agong ke-10, Almarhum Tuanku Ja’afar Almarhum Tuanku Abdul Rahman pada tanggal 19 Julai.

“Masa sesuai. Pagi 19 Julai, Jumaat juga merupakan tarikh lahir Duli Yang Maha Mulia Almarhum Tuanku Ja’afar Almarhum Tuanku Abdul Rahman.
“Gembiranya suami. Alhamdulillah,” katanya.

Tag: Sarimah Ibrahim timang seorang puteri, Sarimah Ibrahim, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar, bayi, cahaya mataKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.