Shamsul Ghau Ghau syukur diberi tauliah mengajar al-Quran di Selangor

Shamsul Ghau Ghau syukur diberi tauliah mengajar al-Quran di Selangor
Kad tauliah kategori D3 itu adalah tauliah mengajar Al-Quran dan Shamsul kini dibenarkan mengajar di sekitar Selangor. -Foto Instagram @paksu_shamsul_ghau_ghau
PELAKON dan pelawak, Shamsul Ghau-Ghau atau nama sebenarnya Shamsul Azahar Aliddin berkongsi berita gembira apabila sudah diberikan kad tauliah oleh Majlis Agama Islam Selangor (MAIS).

Kad tauliah kategori D3 itu adalah tauliah mengajar Al-Quran dan Shamsul kini dibenarkan mengajar di sekitar Selangor.

Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada semua kawan-kawannya yang mengajar dan mendidiknya.
Kini lebih selesa disapa sebagai Pak Su, penghibur itu juga menyatakan tauliah ini sebagai bukti bahawa Al-Quran masih boleh dipelajari tanpa mengira usia.
Beliau juga menyatakan mana-mana pihak yang sudi menjemputnya untuk menghadiri program motivasi boleh terus menghubungi beliau atau isterinya.

Sementara itu, rata-rata pengikut Instagram meluahkan rasa bangga dengan berita gembira itu dan tidak kurang juga yang meluahkan hasrat untuk belajar mengaji bersama Shamsul.


Tag: Instagram, Shamsul Ghau-Ghau, artis, selebriti, hiburan, tauliah, mengajar, Selangor, dakwah, Majlis Agama Islam Selangor, Al-Quran, MAIS, program motivasi, mengaji


Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.