Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Terkesan COVID-19, komuniti busker terima sumbangan baucar RM10,000 dari Tesco Malaysia

Terkesan COVID-19, komuniti busker terima sumbangan baucar RM10,000 dari Tesco Malaysia
Komuniti kumpulan muzik jalanan atau busker adalah antara mereka yang terkesan susulan penularan COVID-19 di negara ini.
KUALA LUMPUR: Komuniti kumpulan muzik jalanan atau busker adalah antara mereka yang terkesan susulan penularan COVID-19 di negara ini.

Menyedari kesusahan itu terutama sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Tesco Malaysia tampil menyalurkan  sumbangan 100 baucar yang setiap satu bernilai RM100 kepada setiap komuniti busker.

Keseluruhan jumlah sumbangan bernilai RM10,000.

Kesemua baucar berkenaan akan diagihkan kepada 100 penerima yang dikenal pasti dalam kalangan anggota Kelab Penghibur Jalanan Malaysia (MYBC) dan boleh dituntut di semua Tesco mengikut negeri.
Buskers adalah antara yang terkesan COVID-19

Dalam pada itu, Presiden MYBC, Wady Hamdan, melahirkan penghargaan kepada Tesco Malaysia yang  prihatin terhadap kebajikan busker.
"Sumbangan ini sedikit sebanyak membantu ahli persatuan yang turut terjejas pendapatan untuk membeli barang keperluan makanan.

"Pihak MYBC akan terus menjalin kerjasama strategik dengan pihak Tesco Malaysia dalam memberi hiburan kepada para pengunjung Tesco di seluruh Malaysia," tambahnya.

 Presiden MYBC, Wady Hamdan menghargai sumbangan Tesco


Tag: hiburan, Malaysia, koronavirusKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.