Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal rangkul Anugerah Filem Cetera Terbaik di Festival ANIMAZE 2019

Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal rangkul Anugerah Filem Cetera Terbaik di Festival ANIMAZE 2019
Filem Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal mula ditayangkan pada 21 Mac lalu dan berjaya meraih kutipan sebanyak RM25 juta dalam tempoh tiga minggu ditayangkan
KUALA LUMPUR: Filem animasi tempatan Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal berjaya merangkul Anugerah Filem Cetera Terbaik dalam Festival Animasi Antarabangsa 2019 di Montreal, Kanada pada 4 September lalu.

Kejayaan Les' Copaque Productions Sendirian Berhad itu berjaya mengharumkan nama Malaysia.

Filem arahan Adam Amiruddin, Syed Nurfaiz Khalid Syed Ibrahim dan Ahmad Razuri Roseli itu antara 65 filem Animasi Antarabangsa yang bertanding.

Pengiktirafan itu, jelas membuktikan bahawa filem animasi 3 Dimensi (3D) tempatan mempunyai skrip dan sudut penceritan, animasi berkualiti tinggi serta elemen muzik yang Keris Siamang Tulang yang menepati standard antarbangsa.
 
Filem Upin dan Ipin: Keris Siamang Tunggal mula ditayangkan pada 21 Mac lalu dan berjaya meraih kutipan sebanyak RM25 juta dalam tempoh tiga minggu ditayangkan.

Malah sebanyak 2 juta penonton telah menyaksikan filem terbaharu Les' Copaque Production itu.


Tag: Malaysia, Upin dan Ipin, Keris Siamang Tunggal, Filem Cetera Terbaik, Anugerah, ANIMAZE, Montreal, Antarbangsa, Pengiktirafan, 3D, Animasi, Tempatan, Les' CopaqueKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.