Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

103 kes baharu, majoriti adalah kluster baharu pekerja asing

103 kes baharu, majoriti adalah kluster baharu pekerja asing
Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata daripada 103 kes baharu, tujuh kes merupakan kes import yang mendapat jangkitan di luar negara. - Foto BERNAMA
PUTRAJAYA: Sejumlah 103 kes baharu dilaporkan sepanjang 24 jam yang lalu sekaligus menjadikan jumlah kes positif COVID-19 di Malaysia adalah sebanyak 7,732 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata daripada 103 kes baharu, tujuh kes merupakan kes import yang mendapat jangkitan di luar negara.

"Daripada 96 kes penularan tempatan, 84 kes adalah kes bukan warganegara Malaysia dimana 53 kes dikesan daripada Kluster Pedas dan 24 kes daripada Kluster Syarikat Pembersihan.

"Oleh itu, kes penularan tempatan dalam kalangan warnanegara Malaysia adalah 12 kes sahaja," katanya pada sidang media harian di sini pada Jumaat.
Beliau turut memaklumkan bahawa tiada kes kematian dalam tempoh yang sama sekaligus menjadikan jumlah kematian kekal 115 kes.Tag: Dr Noor Hisham Abdullah, pekerja asing, kesihatan, koronavirus, COVID19Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.