awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Perhimpunan GARAH tidak dibenarkan atas faktor keselamatan awam - Polis
Seorang maut akibat virus Nipah di Bangladesh - WHO
Sivasangari mara ke suku akhir Terbuka Windy City
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

2,000 anggota APM sedia hadapi air pasang besar di Pantai Barat

Bernama
Bernama
09/09/2018
22:44 MYT
2,000 anggota APM sedia hadapi air pasang besar di Pantai Barat
Pada bulan ini, air pasang besar diramalkan berlaku pada 9 hingga 13 September dan 23 hingga 28 September. - Gambar hiasan
Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) mengarahkan seramai 2,000 anggotanya untuk memantau lima negeri di pantai barat Semenanjung yang dijangka mengalami air pasang besar.
Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) APM Roslan Wahab berkata negeri terbabit ialah Selangor, Perak, Kedah, Pulau Pinang dan Perlis.
"Fenomena air pasang besar ini dijangka berlaku dalam tempoh tiga bulan iaitu pada bulan ini (September), Oktober dan November ini," katanya kepada pemberita selepas Majlis Penganugerahan Pingat dan Penyampaian Watikah Pelantikan Pegawai Bersekutu APM Wilayah Persekutuan di di sini, pada Ahad.
Turut hadir Pengarah APM Kelantan Lt. Kol Zainuddin Hussin, Pengarah APM Wilayah Persekutuan Kol Md Anuar Jasmin dan Presiden Persatuan Orang Kota Bharu Datuk Sheikh Ahmad Dusuki Sheikh Mohamad.
Roslan berkata pada bulan ini air pasang besar diramalkan berlaku pada 9 hingga 13 September dan 23 hingga 28 September manakala pada bulan depan dijangka pada 8 hingga 12 Oktober dan 22 hingga 27 Oktober dan pada November dijangka pada 6 hingga 11 November serta 21 hingga 26 November.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#air pasang besar
#angkatan pertahanan awam
#APM
#Kedah
#Pantai Barat Semenanjung
#Perak
#Perlis
#pulau pinang
#Roslan Wahab
#Selangor
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan