Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

3,500 pesara perubatan dikerah - KP Kesihatan

3,500 pesara perubatan dikerah - KP Kesihatan
Noor Hisham berkata, kesemua mereka kini dalam proses menjalani latihan lanjutan sebelum ditempatkan di fasiliti hospital yang memerlukan. - Gambar BERNAMA
KUALA LUMPUR: Kementerian Kesihatan memanggil sebanyak 3,500 pakar perubatan dan jururawat untuk membantu pasukan barisan hadapan untuk merawat jangkitan COVID-19.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kesemua mereka kini dalam proses menjalani latihan lanjutan (post basic) sebelum ditempatkan di fasiliti hospital yang memerlukan.

Katanya, daripada jumlah itu, sebanyak 2,400 telahpun dikerahkan dibeberapa buah hospital di negara ini.

"Sebanyak 3,500 jururawat dan pembantu perubatan yang sedang menjalankan kursus latihan lanjutan sebelum dikerahkan bagi membantu barisan hadapan KKM.
"Mereka yang telah dikerahkan merupakan jururawat terlatih yang telah menjalani latihan tersebut," katanya dalam sidang media, di sini pada Khamis.Tag: Noor Hisham Abdullah, KKM, Hospital, Kementerian Kesihatan, perubatan, koronavirus, covid-19, pesara perubatanKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.