Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

30,31 Julai cuti umum di Pahang

30,31 Julai cuti umum di Pahang
Kerajaan negeri Pahang mengumumkan 30 Julai sebagai hari kelepasan am sempena Hari Keputeraan Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah.
KUANTAN: Kerajaan negeri Pahang pada Selasa mengumumkan 30 dan 31 Julai ini sebagai hari kelepasan am di seluruh negeri.

Menteri Besar Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail berkata cuti itu adalah sempena Hari Keputeraan Sultan Pahang Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah pada 30 Julai yang turut akan ditabalkan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 pada hari yang sama.
"Memandangkan dua peristiwa yang berbeza jatuh pada hari yang sama, kerajaan negeri membuat keputusan untuk memberikan hari kelepasan am pada kedua-dua hari berkenaan sebagai menandakan mustahaknya peristiwa itu," katanya dalam kenyataan media di sini, pada Selasa.

Wan Rosdy berkata perkara itu dipersetujui pada mesyuarat Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri pada 12 Jun lalu.
Beliau berharap rakyat Pahang dapat menghargai dan menggunakan cuti umum itu dengan sewajarnya.

-- BERNAMA


Tag: Yang di-Pertuan Agong, Sultan Pahang, hari kelepasan am, Wan Rosdy Wan Ismail, Al-Sultan Abdullah, Pahang, cuti umumKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.