Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Bapa Sanjeevan: Saya mahu dedahkan sesuatu kepada KPN

Bapa Sanjeevan: Saya mahu dedahkan sesuatu kepada KPN
KUALA LUMPUR: Bapa kepada pengerusi MyWatch R Sri Sanjeevan - yang kini masih dalam keadaan 'kritikal' - berkata bahawa beliau ingin jumpa dengan Ketua Polis Negara (KPN) untuk 'mendedahkan sesuatu'.

"Apabila anak saya pulih saya fikir saya mahu bertemu dengan Ketua Polis Negara (Tan Sri Khalid Abu Bakar). Saya perlu mendedahkan sesuatu kepadanya, " P. Ramakrishnan, 64, memberitahu Astro Awani dalam satu perbualan telefon.
Walau bagaimanapun, ejen insurans itu tidak mahu mengulas lanjut mengenai maklumat yang dia mahu menyampaikan.

Ramakrishnan berkata, beliau yakin dengan kepimpinan Khalid untuk menyiasat kes ini, tetapi menambah bahawa "ada orang dalam pasukan polis saya tidak dipercaya".
Ramakrishnan kini di Hospital Serdang dengan ahli-ahli keluarga yang lain menanti anaknya yang berumur 29 tahun itu pulih. Sanjeevan ditembak pada hari Sabtu oleh dua lelaki bersenjata bermotosikal di Jempol.

"Saya yakin dengan KPN. Kenyataan beliau sangat jelas. Saya yakin bahawa mereka akan menyelesaikan masalah ini ... tetapi ada orang dalam pasukan polis,  tidak  boleh percayai, " katanya.

Beliau berkata bahawa Khalid adalah" orang yang sangat cekap "dan baik, seperti bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan.

Ramakrishnan berkata kenyataan polis "bercanggah" kerana Ketua Polis Negeri Sembilan Osman Salleh "mendakwa bahawa anak saya tidak membuat laporan mengenai ancaman kematian tetapi saya sangat yakin dengan apa yang dia  yang dilakukannya  walaupun saya tidak gembira dengan  hal tu."

Bekas ahli DAP dan bekas kerani firma undang-undang itu berkata  keadaan Sanjeevan, yang kini telah dipindahkan ke Hospital Serdang itu,  agak merosot daripada semalam.

"Keadaan masih kekal tetapi ritikal, mereka cuba untuk menstabilkan dia,  selepas itu barulah boleh buat pembedahan untuk mengeluarkan peluru, "katanya.

Peluru yang masuk dalam tubuh Sanjeevan masuk melalui tangan kanannya dan ke dalam rusuknya, ia juga terkena hati dan paru-paru beliau.

"Semalam dia lebih baik, tetapi hari ini lebih teruk lagi," katanya.

Sanjeevan telah dipindahkan ke hospital Serdang kira-kira sejam yang lalu.

Ramakrishnan turut berkongsi detik-detik kali terakhir dia melihat Sanjeevan pada hari anaknya elah ditembak.

"Dia makan tengah hari dengan saya dan berada di rumah sebelum dia pergi keluar lagi. Tidak lama selepas itu, kami mendengar dia ditembak ... anak perempuan saya, isteri saya, mereka memberitahu saya. Saya bergegas ke hospital, terkejut, berdiri dan saya tidak tahu apa yang patut dilakukan, dia kehilangan banyak darah. "

Ramakrishnan juga mendedahkan bahawa Sanjeevan baru-baru ini memberitahu keluarganya bahawa dia mahu memasang CCTV di rumah dan mengambil seorang pengawal keselamatan.

"Kami telah bercakap mengenainya kerana beliau berkata dia bimbang tentang keselamatan kami, tetapi kini dia yang berada di hospital."

Ramakrishnan berkata beliau sedar kerja kontroversi Sanjeevan dalam MyWatch dan keluarganya menyokong beliau.

"Ibunya pernah menasihatinya dan bertanya mengapa dia perlu terlibat dalam semua ini kerana ia bukan tugas dia, tetapi dia berkata , jika semua orang tidak mengambil berat, maka siapa yang akan membantu rakyat? Kami bimbang, tetapi kamisemua menyokong dia. "