Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Beri ruang untuk ekonomi bergerak dalam Zon Hijau - Shafie

Beri ruang untuk ekonomi bergerak dalam Zon Hijau - Shafie
Pengurusan ekonomi negara ketika penularan COVID-19 perlu dibuat secara efisen untuk memastikan proses pemulihan pasca-Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tidak terlalu sukar, kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Shafie Apdal
KUALA LUMPUR: Pengurusan ekonomi negara ketika penularan COVID-19 perlu dibuat secara efisen untuk memastikan proses pemulihan pasca Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tidak terlalu sukar.

Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata ia boleh dimulakan dengan mengenal pasti 'zon hijau' dan 'zon merah'.

"Zon Hijau ini boleh dibuka. Zon Merah pula perlu dikawal ketat.

"Ini penting untuk memberi sedikit ruang kepada ekonomi supaya proses pemulihan kita tidak terlalu sukar dan mengambil masa yang lama," kata Mohd Shafie.
Beliau berkata demikian ketika sesi temubual Consider This pada Khamis malam.

Temubual tersebut memberi fokus kepada respon Sabah dalam menangani COVID-19 serta cabaran yang dihadapi susulan penularan virus tersebut di wilayah itu.


Tag: Shafie Apdal, Sabah, PKP, Kerajaan Malaysia, zon hijau, Ketua Menteri Sabah, Perintah Kawalan Pergerakan, zon merah, Consider ThisKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.