Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

COVID-19: Bazar Ramadan tidak sesuai masa kini - Sultan Johor

COVID-19: Bazar Ramadan tidak sesuai masa kini - Sultan Johor
Titah Baginda, penganjuran Bazar Ramadan tidak sesuai memandangkan risiko berlakunya kontak rapat adalah amat besar di bazar Ramadan. - Gambar fail
KUALA LUMPUR : Rakyat disaran untuk melupakan bazar Ramadan buat masa ini, ekoran perkembangan semasa wabak COVID-19, titah Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.

Titah Baginda, penganjuran bazar Ramadan tidak sesuai memandangkan risiko berlakunya kontak rapat adalah amat besar di bazar Ramadan, sedangkan kes positif COVID-19 masih dilaporkan berlaku.

Sehubungan itu Baginda berpandangan, bazar Ramadan tidak sesuai diadakan bukan sahaja di Johor, malah tempat-tempat lain, demi kesihatan serta keselamatan rakyat.

 

Sultan Ibrahim turut meminta rakyat tidak memandang ringan dan akur nasihat pihak berkuasa.
Sebelum ini, Kedah dan Selangor telah memutuskan untuk membatalkan penganjuran bazar Ramadan.

Kementerian Wilayah Persekutuan pula belum membuat keputusan dan akan mendengar taklimat pihak berkuasa tempatan terlebih dahulu.


Tag: Sultan Ibrahim, Sultan Johor, Ramadan, kesihatan, rakyat, koronavirus, keselamatan, bazar Ramadan, coronavirus, COVID-19Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.