Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

COVID-19: JPBN Sarawak nafi mesej tular kemungkinan perintah berkurung

COVID-19: JPBN Sarawak nafi mesej tular kemungkinan perintah berkurung
Perkara tersebut disahkan menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Sarawak pada Ahad. FOTO: JPBN Sarawak
KUCHING: Mesej yang tular menerusi aplikasi Whatsapp di Sarawak mengenai seorang individu yang dikatakan akan membuat kunjungan bagi mengambil data penduduk di Kampung No 3 berdekatan Surau Darul Uyuun di Kuching, Sarawak adalah palsu.

Perkara tersebut disahkan palsu menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Sarawak pada Ahad.

Perkara tersebut disahkan menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Sarawak pada Ahad.

Menerusi mesej tersebut, dinyatakan juga kemungkinan Kampung No 3,4 dan 6 di kawasan tersebut akan dikenakan perintah berkurung (lockdown).
Justeru data tersebut diperlukan bagi urusan penghantaran makanan serta keperluan semasa penduduk di kawasan tersebut.Tag: Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri, Perintah Berkurung, Lockdown, Berita Palsu, Kuching, Sarawak, coronavirus, koronavirus, COVID-19Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.