Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

COVID-19: Lima kes baharu, empat pulih

COVID-19: Lima kes baharu, empat pulih
Tiga kes import jangkitan di luar negara melibatkan dua warganegara Malaysia dan seorang bukan warganegara yang merupakan pemastautin tetap. - Foto BERNAMA
KUALA LUMPUR: Sejumlah lima kes baharu positif COVID-19 dilaporkan hari ini melibatkan tiga kes import dan dua jangkitan tempatan.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah dalam satu kenyataan berkata, tiga kes import jangkitan di luar negara itu melibatkan dua warganegara Malaysia dan satu bukan warganegara yang merupakan pemastautin tetap.
"Kedua-dua kes penularan di dalam negara adalah di kalangan warganegara Malaysia iaitu kes-kes saringan prapembedahan di Hospital Queen Elizabeth, Sabah dan di sebuah pusat perubatan di Seremban, Negeri Sembilan.

"Tiada penularan dalam negara di kalangan warga asing dilaporkan pada hari ini," katanya menerusi kenyataan media harian perkembangan terkini COVID-19.
Beliau turut memaklumkan terdapat empat kes yang telah pulih dan dibenarkan discaj hari ini, sekali gus menjadikan jumlah kumulatif kes yang telah pulih sepenuhnya dan discaj adalah sebanyak 8,465 kes.

Pada masa sama, tiada pertambahan kes kematian berkaitan COVID-19 dilaporkan hari ini dengan jumlah kematian kekal sebanyak 121 kes.


Tag: Dr Noor Hisham Abdullah, koronavirus, kesihatan, perubatan, COVID19, jangkitan tempatan, kes jangkitan importKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.