Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

COVID-19: Tiga kes baharu, jumlah kematian kekal 121

COVID-19: Tiga kes baharu, jumlah kematian kekal 121
Dalam perkembangan sama, beliau turut turut memaklumkan tiada kes kematian berkaitan COVID-19 dilaporkan pada Rabu.
KUALA LUMPUR: Kementerian Kesihatan (KKM) memaklumkan tiada sebarang kes baharu yang membabitkan kes penularan dalam negara dikesan hari ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kesemua tiga kes baharu yang direkodkan pada Rabu (8 Julai 2020) merupakan kes import yang mendapat jangkitan dari luar negara.

Ia sekali gus, menjadikan jumlah kumulatif kes adalah sebanyak 8,677 kes.

"Kes kebolehjangkitan di negara ini adalah sebanyak 70 kes. Mereka telah diasing dan dirawat," katanya dalam sidang media, pada Rabu.
Jelas beliau, tiga kes baharu itu melibatkan warganegara Malaysia yang masing-masing baru pulang dari Sudan, Mexico dan Arab Saudi. 

Dalam pada itu, Dr Noor Hisham berkata sebanyak lima kes pulih COVID-19 dan dibenarkan discaj dicatatkan hari ini, menjadikan jumlah kumulatif kes sembuh sepenuhnya adalah  8,486 kes atau 97.8 peratus daripada jumlah keseluruhan kes.
Dalam perkembangan sama, beliau turut memaklumkan tiada kes kematian berkaitan COVID-19 dilaporkan pada Rabu.

Justeru, jumlah kumulatif kes kematian di Malaysia kekal sebanyak 121 kes atau 1.39 peratus daripada jumlah keseluruhan kes.

Setakat ini, dua kes sedang menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU), sementara satu kes memerlukan bantuan pernafasan.


Tag: Dr Noor Hisham Abdullah, Media, Noor Hisham Abdullah, unit rawatan rapi, Kementerian Kesihatan, koronavirus, Malaysia, kesihatan, KKM, coronavirus, COVID-19Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.