Datuk disyaki cabul 3 gadis semasa sesi temu duga kerja

Datuk disyaki cabul 3 gadis semasa sesi temu duga kerja
Lelaki bergelar Datuk ditahan selepas disyaki mencabul tiga gadis berusia 20 tahun semasa sesi temu duga jawatan kerani di sebuah syarikat di Medan Gopeng. -Gambar hiasan
IPOH: Polis menahan seorang lelaki bergelar Datuk selepas disyaki mencabul tiga gadis berusia 20 tahun semasa sesi temu duga jawatan kerani di sebuah syarikat di Kompleks Perniagaan PKNP, Jalan Raja Dr Nazrin Shah, Medan Gopeng, di sini, semalam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ipoh, Superintendan Mazuki Mat berkata suspek berusia 65 tahun itu merupakan pengurus syarikat dan mengendalikan temu duga yang dihadiri ketiga-tiga mangsa bermula jam 7.45 pagi hingga 4.30 petang.

Menurutnya, berdasarkan keterangan mangsa, suspek tidak bertanyakan soalan berkaitan kerja, sebaliknya menghabiskan masa menceritakan hal peribadi dan mengambil gambar mangsa.

Katanya, siasatan awal mendapati ketiga-tiga mangsa mengalami kejadian sama seperti disentuh tangan dan paha, dipeluk dari belakang, serta cuba dicium di bahagian leher, dahi dan pergelangan tangan.

“Tangkapan telah dibuat ke atas suspek oleh Ketua Balai Polis dan anggota Balai Kampung Rapat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurut Marzuki, rakaman percakapan suspek serta saksi yang merupakan anaknya telah diambil.

“Siasatan mendapati kejadian berlaku semasa temu duga dijalankan tetapi berbeza masa,” ujarnya.

Suspek dibebaskan dengan jaminan polis dan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan iaitu mencabul.