Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Dua pintu masuk utama jalan darat Johor-Singapura ditutup sepenuhnya tengah malam ini

Dua pintu masuk utama jalan darat Johor-Singapura ditutup sepenuhnya tengah malam ini
Tiada perjalanan keluar masuk termasuk bagi rakyat Malaysia yang berulang-alik bekerja di Singapura untuk keluar atau masuk ke negara ini selepas tengah malam ini. - Gambar fail
JOHOR BAHRU: Ketua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay memberi kata putus, rakyat Malaysia yang berulang-alik bekerja di Singapura tidak dibenarkan melakukan demikian mulai tengah malam ini.

Dihubungi Astro AWANI berkata, mereka perlu akur dengan Perintah Kawalan Pergerakan yang akan dikuatkuasakan tepat jam 12 tengah malam ini.
Polis Johor juga akan menempatkan lebih 40 anggota di kedua-dua pintu utama masuk darat membabitkan Kompleks Kastam Imigresen dan Kuarantin (CIQ) Bangunan Sultan Iskandar (BSI), Bukit Chagar dan Kompleks Sultan Abu Bakar (KSAB) , Gelang Patah, mulai tengah malam ini.

Katanya, tiada perjalanan keluar masuk termasuk bagi rakyat Malaysia yang berulang-alik bekerja di Singapura untuk keluar atau masuk ke negara ini selepas tengah malam ini.
Dua pasukan di CIQ BSI dan CIQ KSAB ditempatkan bagi membantu Jabatan Imigresen Malaysia malah anggota Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) bagi membantu kelicinan keputusan yang diambil.

Pada petang Selasa, Datuk Ayob Khan dikatakan menghadiri taklimat khas mengenai Perintah Kawalan Pergerakan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) sebelum memberikan keputusan mengenai sama ada rakyat Malaysia yang berulang-alik bekerja di Singapura turut dihalang keluar dari negara.


Tag: ketua polis johor, ayob khan mydin pitchay, rakyat malaysia, singapura, Perintah Kawalan Pergerakan, pekerja malaysia, kerja di singapuraKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.