Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Harga RON95, RON97 dan diesel kekal untuk dua minggu berturut-turut

Harga RON95, RON97 dan diesel kekal untuk dua minggu berturut-turut
Harga itu berdasarkan penetapan harga runcit produk petroleum secara mingguan menggunakan formula Automatic Pricing Mechanism (APM). - Bernama
KUALA LUMPUR: Harga runcit petrol bagi RON95 dan RON97 masing-masing kekal untuk dua minggu berturut-turut pada paras RM1.25 seliter dan RM1.55 seliter bermula 9 Mei hingga 15 Mei 2020.

Menerusi kenyataan media Kementerian Kewangan pada Jumaat, harga runcit diesel turut kekal yang mana masih berada di paras RM1.40 seliter.

Ini bermakna, harga runcit minyak di negara ini tidak berubah untuk minggu kedua berturut-turut.

Tambah kenyataan itu, ia berdasarkan penetapan harga runcit produk petroleum secara mingguan menggunakan formula Automatic Pricing Mechanism (APM).
Kerajaan akan terus memantau kesan perubahan harga minyak mentah dunia serta mengambil langkah yang bersesuaian bagi memastikan kebajikan dan kesejahteraan rakyat terus terpelihara.Tag: RON95, RON97, Petrol, Diesel, minyak, harga minyak, Kementerian Kewangan, rakyat, kerajaanKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.