Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

HPU914: Timbalan Presiden Pas sampaikan khutbah Jumaat di Menara Dato' Onn

HPU914: Timbalan Presiden Pas sampaikan khutbah Jumaat di Menara Dato' Onn
Khutbah bertajuk Iktibar Kehilangan Kuasa Umat Islam disampaikan oleh Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man. - Foto Astro AWANI/Shahir Omar
KUALA LUMPUR: Buat pertama kalinya khutbah Jumaat di surau Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) disampaikan oleh pemimpin utama Pas.

Khutbah bertajuk ‘Iktibar Kehilangan Kuasa Umat Islam’ disampaikan oleh Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

Tajuk khutbah itu dipilih sempena Himpunan Penyatuan Ummah (HPU914) anjuran bersama UMNO dan Pas yang bermula hari ini, dan akan berakhir dengan majlis mementerai piagam kerjasama kedua parti pada Sabtu.

Program bermula seawal pagi Jumaat dengan Himpunan Wanita Penyatuan Ummah (HWPU 913) di di Dewan Tun Razak 3, PWTC.
Program dimulakan dengan Solat Dhuha, Hajat dan Zikir Gelombang Munajat Perdana yang dipimpin oleh Ketua Dewan Muslimat Pas Nuridah Salleh.

Satu forum Tadabbur Surah As-Saff bersama Datuk Dr Mashitah Ibrahim yang bertindak sebagai moderator dan Nuridah serta Ketua Wanita UMNO Datuk Dr Noraini Ahmad sebagai ahli panel.
Pergerakan Puteri UMNO dan Ameerah Malaysia pula menganjurkan program Pentas Anak Muda selepas forum tersebut berakhir.

Pergerakan Pemuda UMNO dan Pas pula dijadualkan mengajurkan sesi townhall dan muzikal ummah selain program wacana intelektual penyatuan ummah anjuran yang dianjurkan Penerangan UMNO dan Pas.

Tumpuan hari ini sudah pastinya ke arah ceramah perdana oleh Timbalan Presiden kedua-dua parti, yang akan diadakan bermula pukul 9 malam nanti.


Tag: Tuan Ibrahim Tuan Man, UMNO, PWTC, Menara Dato Onn, PASKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.