Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Ini lima perkara penting kenyataan media PKPB

Ini lima perkara penting kenyataan media PKPB
Sehingga pukul 8 pagi 5 Jun 2020, sebanyak 169 Pusat Kuarantin telah beroperasi berbanding 181 pada hari sebelumnya, yang mana 14,555 individu sedang menjalani proses kuarantin wajib. - Gambar fail
INI lima perkara penting yang dinyatakan Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menerusi kenyataan media berkaitan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) pada Jumaat, 5 Jun 2020.

INI APA YANG ANDA PERLU TAHU HARI INI:

1. Task Force Operasi Pematuhan yang diketuai PDRM telah membuat 75,186 pemeriksaan semalam (4 Jun 2020), bagi memantau dan menguatkuasa pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

2. Ops Sanitasi Awam di bawah kawal selia Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) sejak 30 Mac 2020 telah melakukan 7,609 operasi sanitasi merangkumi 132 zon.
3. Sehingga pukul 8 pagi 5 Jun 2020, sebanyak 169 Pusat Kuarantin telah beroperasi berbanding 181 pada hari sebelumnya, yang mana 14,555 individu sedang menjalani proses kuarantin wajib.

4. Secara keseluruhan bekalan barangan keperluan mencukupi dan mampu menampung keperluan dalam negara yang berterusan dan mudah diperolehi.
5. Jumlah kumulatif tapak binaan yang telah diperiksa oleh CIDB sehingga hari ini adalah 6,750 tapak binaan. Daripada jumlah itu, 1,312 tapak binaan didapati mematuhi SOP dan 295 tapak binaan tidak patuh SOP dan diberi amaran.


Tag: ismail sabri yaakob, kenyataan media, Menteri Kanan Kluster Keselamatan, perintah kawalan pergerakan bersyarat, perintah kawalan pergerakan, PKPBKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.