announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Jenazah lelaki kes jangkitan COVID-19 di Tawau selamat dikebumikan

Jenazah lelaki kes jangkitan COVID-19 di Tawau selamat dikebumikan
Proses penguburan jenazah disempurnakan sepenuhnya oleh lima petugas khas dari hospital yang berpakaian lengkap dengan peralatan perlindungan peribadi. - Astro AWANI
TAWAU: Jenazah mangsa kes ke-152 COVID-19 yang meninggal dunia pada jam 6.27 petang Jumaat di Hospital Besar Tawau, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Orang Islam Kampung Pasir Putih di sini, pada jam 10.30 malam tadi.

Ketibaan jenazah di tanah perkuburan dikawal rapi pihak polis.

Ahli keluarga serta rakan jemaah ahli tabligh yang turut hadir dilarang menghampiri kawasan perkuburan, sehingga selesai pengebumian.

Proses penguburan jenazah disempurnakan sepenuhnya oleh lima petugas khas dari hospital yang berpakaian lengkap dengan peralatan perlindungan peribadi (PPE).

Mangsa, seorang lelaki warganegara Malaysia berusia 58 tahun, merupakan kes COVID-19 daripada kluster jemaah tabligh.


Dia dimasukkan ke Hospital Tawau pada 9 Mac lalu kerana mengalami simptom penyakit itu.

Kesihatannya semakin merosot ketika menjalani rawatan dan disahkan meninggal dunia pada jam 6.27 petang Jumaat.

Ini adalah kematian ketiga melibatkan COVID-19 di Malaysia selepas kes di Sarawak dan Johor.


Tag: kebumi, koronavirus, meninggal dunia, mangsa, jenazah, Tawau, Hospital Tawau, Tanah Perkuburan, Kampung Pasir Putih, polis, tabligh, keluarga, COVID-19, coronavirus, mangsa covid tawauKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.