awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pembedahan lutut: Sultan Ibrahim sembah ucap selamat kepada Sultan Brunei
Gajah liar ragut 20 nyawa di Jharkhand, India lancar operasi besar-besaran
Reman bekas Panglima TDM tidak dilanjut, seorang lagi pegawai tinggi ATM ditahan - KP SPRM
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

KBS agih topeng muka, cecair pembasmi kuman kepada pekerja ekonomi GIG

Fauzi Suhaimi
Fauzi Suhaimi
27/03/2020
02:33 MYT
KBS agih topeng muka, cecair pembasmi kuman kepada pekerja ekonomi GIG
Reezal Merican berkata, pengagihan itu diberikan di empat lokasi berlainan pada Jumaat. - Gambar Astro AWANI
Sebanyak 5,000 penutup hidung dan mulut serta cecair pembasmi kuman diagihkan secara percuma kepada mereka yang bekerja dalam pasaran buruh kontrak jangka pendek atau kerja bebas (ekonomi GIG).
Menteri Belia dan Sukan (KBS), Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican berkata, pengagihan itu diberikan di empat lokasi berlainan bermula pukul 9 pagi hingga 4 petang Jumaat.
Selamat datang Riders ke KBS, jemput juga rider-rider lain untuk mengambil Face Masks & Sanitizer di lobby KBS dan 4 lokasi lain. pic.twitter.com/8uteWv6doQ
— Reezal Merican (@reezalmerican72) March 27, 2020
"KBS proaktif untuk membantu mereka yang bekerja dalam GIG Ekonomi seperti penghantar makanan GrabFood dan FoodPanda berikutan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga 14 April depan.
"Kita mesti bantu petugas barisan hadapan ini dan lokasi agihan ialah di Menara KBS di Putrajaya; Kompleks Belia dan Sukan, Kampung Pandan, Kuala Lumpur; Jabatan Belia dan Sukan Negara (JBSN) Negeri Sembilan di Paroi serta di Spacerubix, Puchong, Selangor," katanya dalam satu ciapan di akaun Twitter miliknya di sini pada Jumaat.
Topic Berkaitan
#Belia
#COVID-19
#ekonomi
#KBS
#Kuala Lumpur
#menteri
#Negeri Sembilan
#Putrajaya
#Reezal
#Reezal Merican
#Reezal Merican Naina Merican
#sukan
#topeng mulut dan hidung
#Twitter
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan