Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

'Kebencian' melampau di media sosial, Tony Fernandes tutup akaun Facebook

'Kebencian' melampau di media sosial, Tony Fernandes tutup akaun Facebook
Tan Sri Tony Fernandes menutup akaun Facebook beliau kerana 'kebencian yang wujud di laman sosial media melebihi kebaikan yang dibawanya' / Gambar Fail
KUALA LUMPUR: Tan Sri Tony Fernandes menutup akaun Facebooknya dan berkata dia mungkin bakal menutup akaun Twitternya juga.

Beliau memetik 'kebencian' yang ditayangkan di rangkaian media sosial itu, selepas siaran langsung serangan pengganas di dua masjid di New Zealand.

"Jumlah kebencian yang berlaku dalam media sosial kadang kala mengatasi kebaikan," kata Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Group Bhd itu pada laman Twitternya pada hari Ahad (17 Mac).

"Tetapi di Twitter, saya fikir perjuangan masih diteruskan."
Akaun Facebook Fernandes mempunyai 670,000 pengikut.

Fernandes mempunyai kira-kira 1.29 juta pengikut di Twitter dan telah tweet sebanyak 20,200 kali sejak menyertai pada tahun 2008, sering mengulas mengenai prestasi syarikat dan pasukan sukannya.Tag: Tony Fernandes, Facebook, Twitter, AirAsia, Media, Tweet, New Zealand, media sosial, pengganas, seranganKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.