awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Agong kecewa kes rasuah libat peringkat tertinggi Angkatan Tentera Malaysia
“Kalau tak terima bahasa Melayu, lebih baik jangan duduk di Malaysia" - Agong
Lelaki ugut bapa mentua guna pedang samurai ditahan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

KKM perhalusi SOP kedai gunting, kumpul data pekerja asing

Hasimi Muhamad
Hasimi Muhamad
19/05/2020
11:01 MYT
KKM perhalusi SOP kedai gunting, kumpul data pekerja asing
Jelasnya, KKM menyedari industri tersebut melibatkan sentuhan dengan pelanngan, dan SOP yang tepat perlu bagi mengelakkan penularan jangkitan COVID-19.
Kementerian Kesihatan (KKM) sedang memperhalusi prosedur operasi standard (SOP) membabitkan kedai gunting rambut sebelum membenarkan perniagaan tersebut beroperasi sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).
Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, ia termasuk mendapatkan data mengenai jumlah pekerja asing yang terlibat dalam industri tersebut.
Jelasnya, KKM menyedari industri tersebut melibatkan sentuhan dengan pelanggan, dan SOP yang tepat perlu bagi mengelakkan penularan jangkitan COVID-19.
“Jadi ini adalah satu data yang kita perlu dapatkan sebelum kita boleh cadangkan untuk buka kedai gunting rambut.
“Tetapi yang pasti SOP telah disediakan dan KKM sedang melihat pada SOP tersebut dan kita perhalusi SOP tersebut untuk pelaksanaan,” katanya dalam sidang media harian, di sini pada Selasa.
Topic Berkaitan
#Dr Noor Hisham Abdullah
#kedai gunting
#Kementerian Kesihatan
#koronavirus
#Media
#Noor Hisham Abdullah
#pekerja asing
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan